Sveikiname LETA prezidentę dr. Eglę Pranckūnienę„Mokyklų tobulinimo centro“ steigėją, inovacijų vadovę, programos „Renkuosi mokyti!“ iniciatorę ir ekspertę, už išskirtinius pedagoginės ir vadybinės veiklos rezultatus, Lietuvos švietimo sistemos kūrimą, plėtojimą ir stiprinimą, švietimo inovacijų diegimą ir vertingos praktikos sklaidą nacionaliniu mastu. Sveikiname ir prof. dr. Joną RuškųVytauto Didžiojo universiteto Socialinio darbo katedros profesorių, už sistemingą indėlį formuojant ir įgyvendinant mokslinių tyrimų, studijų ir su studijomis susijusios veiklos įtraukių galimybių negalios politiką, ekspertinį darbą tarptautiniu, nacionaliniu ir regioniniu lygmenimis bei atstovavimą Lietuvai tarptautiniu lygmeniu. Taip pat sveikiname ir visus kitus, gavus garbės ženklo apdovanijimus. 

Nuotr. Andriaus Ufarto

Garbės ženklas – ministerijos aukščiausias apdovanojimas, skiriamas švietimui ir mokslui ypač nusipelniusiems asmenims pagerbti. Kandidatus gali siūlyti ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų, savivaldybių administracijų, nevyriausybinių ir kitų organizacijų, įstaigų vadovai.

Ženklas teikiamas nuo 2007 m. Lenkijos Karalystės ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Edukacinės komisijos įkūrimo dienos (1773 m. spalio 14 d.) proga.

Plačiau skaitykite: čia