Pasirašyta Lietuvos Edukacinių tyrimų asociacijos (LETA)  ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) bemdradarbiavimo sutartis 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos edukacinių tyrimų asociacija (LETA) pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Sutartimi įsipareigojama plėtoti edukacijos mokslą, daugiau edukacijos tyrėjų paskatinti įsitraukti į švietimo politikos formavimą. Numatytos bendros veiklos stiprinti edukacijos tyrimus ir panaudoti jų rezultatus švietimo politikos ir ugdymo praktikai tobulinti. 25 metus veikianti LETA vienija virš 300 mokslininkų, vykdančių edukacinius tyrimus švietimo ir ugdymo srityje. Asociacijos tikslas – skatinti edukacinius tyrimus Lietuvoje ir jų rezultatus pritaikyti švietimo ir ugdymo pažangai.

Sutartimi bus stiprinama partnerystė įgyvendinant bendrus projektus ir veiklas. Didžiausias dėmesys bus skiriamas edukologijos mokslo plėtrai, edukacijos tyrėjų ir praktikų bendradarbiavimui bei edukacijos tyrėjų įsitraukimui į švietimo politikos formavimo ir įgyvendinimo procesus skatinti, taip pat edukacinių tyrimų ir jų rezultatų panaudojimui švietimo politikoje ir praktikoje.

Nuotr. Josvydo Elinsko

 

„Ministerija ir LETA jau turi gražią tradiciją kiekvienų metų pradžioje rengti naujausių edukologijos disertacijų pristatymus, nuo 2020 m. kartu organizuojami edukacijos forumai mokslininkams, pedagogams, viešojo sektoriaus atstovams. Norėdami dar labiau sustiprinti tarpusavio ryšius, bendradarbiavimą apsibrėžėme ir sutartimi. Tikimės, kad tai paskatins daugiau švietimo praktikų, tyrėjų įsitraukti į ministerijos buriamas ekspertines grupes, svarbių švietimo klausimų svarstymą. Tik bendradarbiaudami su švietimo bendruomene galime siekti proveržio edukologijos srityje“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak LETA prezidentės dr. Eglės Pranckūnienės, Lietuvos, kaip ir kitų šalių, visuomenė yra suinteresuota, kad švietimo sistema veiktų darniai, kokybiškai. „Čia pasitarnauti gali edukaciniai tyrimai, kurie yra būtini nuolatinei švietimo procesų refleksijai, inovacijų kūrimui, veiksmingiems švietimo politikos ir praktikos sprendimams. Asociacijai bendradarbiaujant su ministerija tiek politikos formuotojams, tiek praktikams, tiek visuomenei bus labiau prieinamos tyrėjų įžvalgos ir tyrimų rezultatai, kuriais grindžiama švietimo politika“, – sako dr. E. Pranckūnienė. 

Plačiau skaitykite: čia