Kviečiame dalyvauti ugdymo mokslų atstovus, tyrėjus, doktorantus, bendrojo ugdymo mokyklų vadovus ir bendruomenės atstovus, švietimo politikos formuotojus, visus, kuriems aktualūs švietimo politikos, bendrojo ugdymo pokyčiai ir edukacijos tyrimai.

©  Fotografas E. Kurauskas

Pranešėja prof. dr. Valentina Dagienė

Prof. dr. Valentina Dagienė yra Vilniaus universiteto Filosofijos, Matematikos ir informatikos fakultetų vyriausioji mokslo darbuotoja, Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto Edukacinių sistemų grupės vadovė. Mokslinį darbą atlieka informatikos, informatikos inžinerijos ir edukologijos mokslų srityje, parengė 16 doktorantų, organizuoja mokslo tiriamąsias, ekspertines ir praktines mokomąsias veiklas, aktyviai dalyvauja kuriant ir atnaujinant informatikos, informacinių technologijų bendrojo ugdymo programas. Profesorė yra išspausdinusi daugiau kaip 300 mokslo straipsnių informatikos ugdymo klausimais, parengusi per 60 mokomųjų knygų ir vadovėlių, keletą kompiuterijos žodynų ir monografijų.

V. Dagienė įsteigė ir vadovauja dviem tarptautiniams žurnalams: „Informatics in Education“ (nuo 2002 m.) ir „Olympiads in Informatics“ (nuo 2007 m.), abu žurnalai įtraukti į Scopus, nuo 2016 m. „Informatics in Education“ įtrauktas į Web of Science Emergence sąrašą. Profesorė yra įvairių tarptautinių mokslo leidinių bendraredaktorė: „Computer Application in Engineering Education“ (spec. tomas, Wiley, 2020), „Lecture Notes in Computer Science“ (10696, 11169, 11913 tomai, Springer, 2017, 2018, 2019). V. Dagienė suprojektavo ir įdiegė informatinio mąstymo ugdymo modelį – informatikos iššūkį „Bebras“, kuris naudojamas daugiau kaip 70-yje šalių: vykdomi moksliniai tyrimai, renkami duomenys, paskelbta keli šimtai mokslo publikacijų (https://www.bebras.org/publications.html). Tarptautinė organizacija „Informatics-Europe“ 2015 m. „Bebrą“ išrinko geriausiu mokomuoju modeliu. V. Dagienė koordinavo ir vykdė daugiau kaip 50 tarptautinių ir nacionalinių projektų, surengė per dvi dešimtis tarptautinių konferencijų. Profesorė yra viena iš nacionalinių mokinių informatikos olimpiadų iniciatorių. Daugelį metų dirbo tarptautiniame informatikos olimpiadų koordinaciniame komitete. 2022 m. profesorei įteiktas išskirtinis apdovanojimas už indėlį rengiant tarptautines informatikos olimpiadas. Profesorės V. Dagienės darbai įvertinti Lietuvos valstybiniais ir tarptautinių organizacijų apdovanojimais – 2016 metais už nuopelnus informatikos mokslui apdovanota Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi ir Europos Komisijos Ados Lavleis informatinio meistriškumo diplomu. Šiais metais apdovanota M. K. Čiurlionio fondo REX taure.

dr

Data 2022 m. lapkričio 24 d.
Laikas 15.00–17.00
Prisijungimas

https://zoom.us/j/6289736970 (tiesioginė transliacija)
https://www.youtube.com/channel/UCHxFzyS1l3eAxn-gXT4BHbQ

Moderatoriai doc. dr. Berita Simonaitienė, Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentė
dr. Vaino Brazdeikis, Nacionalinės švietimo agentūros Ugdymo turinio departamento direktorius
  Forumo programa
Pranešimas Tema Informatinis mąstymas kelyje į skaitmeninę transformaciją: kaip nepasiklysti?“
prof. dr. Valentina Dagienė, Vilniaus universiteto Filosofijos, Matematikos ir informatikos fakultetų vyriausioji mokslo darbuotoja
Diskusija

Diskusijos dalyviai:

Indrė Šuolienė, projekto „Skaitmeninė švietimo transformacija („EdTech“)“ vadovė
Daiva Viskontienė, UAB „Biznio mašinų kompanija“ direktorė
prof. dr. Airina Volungevičienė, Vytauto Didžiojo universiteto Inovatyvių studijų instituto direktorė

Baigiamasis žodis prof. dr. Liudmila Rupšienė, Lietuvos edukacinių tyrimų asociacijos prezidentė
prof. dr. Loreta Žadeikaitė, ŠMSM Studijų, mokslo ir technologijų departamento vyriausioji patarėja
Informacija pasiteirauti: el.p. [email protected], tel. 8 686 39 529;
el. p. [email protected], tel. 8 686 21 364.

Forumo metu bus filmuojama ir fotografuojama,  skaitmeninė informacija bus talpinama LETA  svetainėje.