Maloniai primename ir  kviečiame  į XV tarptautinę mokslinę konferenciją ,,MOKYTOJŲ UGDYMAS XXI AMŽIUJE: POKYČIAI IR PERSPEKTYVOS“, kuri vyks  2024 m. lapkričio 29 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (Vytauto g. 84, Šiauliai, 205 a.).

Konferencija  skirta pedagogų rengimo ir ugdymo, profesinės veiklos patirties, pokyčių ir perspektyvų Lietuvoje bei užsienyje mokslinei, praktinei analizei ir tarpdisciplininių tyrimų sklaidai postmodernios visuomenės iššūkių kontekste. Tarptautinė konferencija suteiks galimybę įvairių sričių mokslininkams, tyrėjams ir specialistams pasidalyti savo teorinėmis žiniomis, tyrimų rezultatais ir švietimo praktika su kolegomis ir akademine bendruomene, užmezgant naujus bendradarbiavimo ryšius bei formuojant naujas tarptautinių veiklų komandas.

Konferencijos probleminės sritys

Pedagogų ugdymas(is) ir profesinis augimas

Siekiant stiprinti pedagogo profesijos prestižą, išryškėja mokslinių diskusijų apie pedagogų ugdymo(si) patirtį, kaitą ir perspektyvas aktualumas. Nauji iššūkiai pedagogams suponuoja jų nuolatinio mokymosi, lyderystės, kompetencijų tobulinimo(si) poreikį. Tampa svarbu analizuoti pedagogų profesinio augimo raišką ir jų gerovę skatinančius veiksnius. Sparčios visuomenės kaitos sąlygomis tikslinga diskutuoti apie pedagogų ugdymo(si) tendencijas, leidžiančias kurti tarpdisciplininėmis mokymo ir mokymosi organizavimo nuostatomis pagrįstą ugdymo(si) procesą, skatinti visų jo dalyvių bendradarbiavimą ir bendrakūrą, diegti skaitmeninį ugdymo turinį, galimybes kurti universalaus dizaino mokymuisi aplinką.

Įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo iššūkiai rengiant mokytojus ir švietimo pagalbos specialistus

Įsigaliojus 2024 m. rugsėjo 1 d. LR Švietimo įstatymo pakeitimams ir papildymams, numatoma, kad kiekvienam vaikui sudaromos sąlygos ugdytis artimiausioje ugdymo įstaigoje kartu su savo bendraamžiais. Mūsų šalies švietimo sistema grindžiama įtraukties principu, kuomet sudaromos sąlygos kiekvienam asmeniui ugdytis, plėtoti savo galias ir gebėjimus, gauti reikiamą pagalbą, patirti sėkmę mokantis, socialinėje, kultūrinėje ir (ar) kitose veiklose ir būti nediskriminuojamam dėl ugdymosi poreikių įvairovės ir (ar) švietimo pagalbos reikmės. Didėjant mokinių įvairovei ir įgyvendinant kokybiško švietimo užtikrinimo kiekvienam besimokančiajam tikslus, svarbu analizuoti, kokių kompetencijų reikia mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams įtraukiojo ugdymo kontekste, bendradarbiaujant bei teikiant personalizuotą pagalbą, orientuotą į kiekvieno besimokančiojo sėkmę ir prasmingą dalyvavimą ugdymosi procese.

Pedagogų ugdytojų kompetencijos ir jų tobulinimas(is)

Mokytojų ugdytojų profesionalumas yra pripažįstamas kaip svarbiausias mokytojų bendruomenės kokybės užtikrinimo veiksnys, todėl svarbu analizuoti mokytojų ugdytojų vertybines nuostatas, darbo su studentais strategijas, pasiekimų vertinimo metodus ir pan. Tikslinga dalytis gerąja patirtimi apie tyrimais grįstų studijų vykdymą. Diskutuoti apie tai, kaip užtikrinamas studijų programos turinio personalizavimas, kaip atsižvelgiama į studentų amžių, gyvenimo patirtį, socialinę, kultūrinę, kalbinę aplinką ar negalią. Taigi mokytojų rengėjai, norėdami įvertinti turimas studentų kompetencijas ir siekdami numatyti, kuriose srityse studentams  reikėtų patobulėti, turėtų patys jausti nuolatinį poreikį tobulėti, įgyti šiuolaikinių kompetencijų.

Svarbiausia data: registracija į konferenciją iki 2024-11-22

Registracijos nuoroda: čia

Konferencijos kalbos: Lietuvių, anglų (plenariniai pranešimai verčiami į lietuvių arba anglų kalbą, taip pat ir į lietuvių gestų kalbą)

Konferencijos vieta: Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (Vytauto g. 84, Šiauliai, 205 a.)

Konferencijos dalyvio pažymėjimai: Konferencijos dalyviams bus išduoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai

Konferencijos dalyvio mokestis: Dalyvavimas su pranešimu – 20 Eur. Dalyvavimas be pranešimo – 15 Eur.

Platesnę informaciją rasite: čia

Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos informacija